Gizlilik Politikasi

Bu gizlilik bildirimi,  Logist Nakliyat ve Ticaret Ltd. Şti.  (Bundan sonra  “Logist” olarak anılacaktır.) olarak, bu web sitesini ziyaret eden bireylerle ilgili bilgileri toplama, saklama ve kullanma şeklimizi açıklamaktadır. Bu web sitesini kullanarak, bu gizlilik politikasında belirtilen bilgilerin toplanmasına ve kullanılmasına izin vermiş sayılırsınız.  

  1. OTOMATİK TOPLANAN BİLGİLER
  2. Kimliği Saptanamayan Bilgiler  – Diğer birçok uygulamada olduğu gibi, Logist da otomatik olarak kullanıcıların bazı bilgilerini toplar. Logist’ı her kullanımınızda veya başka cihazlarda (örneğin mobil telefon ya da PC) sisteme giriş yaptığınızda, kullandığınız cihaz ya da uygulamayla ilgili bilgilere otomatik olarak erişebilir ve bunları depolayabilir. Logist için bir hesapta oturum açarsanız faaliyetinizi o hesap için sahip olduğunuz diğer verilerle birleştirebiliriz. Cihazınızdan erişeceğimiz ve depolayabileceğimiz veriler şunlardır: sıklıkla hangi lokasyonda aplikasyonu kullandığınız, sistemin Logist’ı taraması için sistemde kurulu uygulamalar, lokasyonda aplikasyonu kullandığınız, sistemin Logist’ı taraması için sistemde kurulu uygulamalar, üst üste oturum açmanızı önleyen hesap kimlik doğrulama anahtarları, eriştiğiniz çevrimiçi hizmetler için cihazınızı indirilen içerik ve reklamlar, isteğe bağlı olarak paylaşmanız halinde mevcut ve geçmişteki yerleriniz, çevrimiçi ve çevrimdışı kazanılan kupalar, puanlar ve dereceler, bazı cihaz türü ve ayarı detayları ve hata raporları, kullandığınız cihazla ve bu cihazı ve bağlı çevre birimleri (örneğin kontrol aygıtları ve VR başlıkları) model ve seri numarası ve cihaz ayarları gibi bilgiler, yazılım hataları ve yükleme süresi detayları ve cihazınızın ya da uygulamanızın çökmesi halinde çökmeden önce kaydedilmiş ekran resimleri ve videolar gibi tarafınızca sağlanmış detaylı bilgiler.  5651 Sayılı İnternet Ortamında Yapılan Yayınların Düzenlenmesi ve Bu Yayınlar Yoluyla İşlenen Suçlarla Mücadele Edilmesi Hakkında Kanun ve ilgili yönetmelikler kapsamındaki yükümlülüklerimiz gereği bu bilgilerin bir kısmı kayıt altına alınabilir ve ilgili adli ve idari mercilerin talepleri üzerine kendileriyle paylaşılabilir.
  3. Kimliği Saptanabilen Bilgiler
  • Hesap Bilgileri: Bir Logist hesabı oluşturduğunuzda hesap bilgileriniz (doğum tarihiniz, cinsiyetiniz, ülkeniz, boy, kilo, yaş ve parolanız gibi bilgiler),isteğe bağlı olarak profil fotoğrafı koymanız halinde size ait resimleriniz ve kendinizle ilgili başka bilgiler de eklemeniz halinde sosyal gizlilik ayarlarında değişiklik yapmış olduğunuz diğer bilgileriniz gibi. Bu bilgiler üyelikle bağlı hizmetlerin verilmesi için kullanılır.
  • Kullanıcı İçerikleri: Bazı ürünlerimiz ve hizmetlerimiz, sunucularımıza mesajlarınızı, yorumlarınızı, forum gönderilerinizi, videolarınızı, görüntü ve diğer bilgilerinizi yüklemenizi sağlamaktadır.
  • Müşteri Hizmetleri: Destek için Logist ile irtibata geçerseniz; adınız, soyadınız ve iletişim bilgileriniz, sorunuzun mahiyeti gibi bilgileri bize sağlamanızı isteyebilir ve size sorunuzla ilgili ek bilgiler göndermeyi seçebilirsiniz. Yalt, App ve Destek ekibimize ve diğer müşteri hizmetleri ekiplerine yaptığınız aramaları kaydedebilir.
  • İnternet Siteleri, Pazarlama ve Reklamcılık: İnternet sitemizi her ziyaret ettiğinizde otomatik olarak uygulama kullanımlarınız ile ilgili bilgilere erişebilir ve depolayabiliriz. Lütfen çerez kullanımımıza ve internet sitelerine erişirken bunları nasıl kontrol edeceğinize dair diğer detaylar için  www.logist.com.tr  adresinden Logist Çerez Politikasını okuyun. 

B.  KULLANILAN BİLGİLER

  1. 2.1.Bilgi takibi – Şirket, kişisel olmayan bilgileri kullanarak, kullanıcı istatistikleri ve web sitesi kullanımı ile ilgili bilgi takibi raporları oluşturabilir ve bu raporları başkalarıyla paylaşabilir. Rapordaki hiçbir bilgi, kimlik ve diğer kişisel verilere bağlı olmayacaktır.
  2. 2.2.Kişisel Veriler – Web sitemizde bulunan İletişim Formu üzerinden tarafımıza iletilen bilgileri işlemekteyiz. Bahse konu kişisel verileri sadece  6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu ve işbu Gizlilik Politikasına uygun bir şekilde toplayıp saklayacak, işleme tabi tutacak, kullanacak, iletecek ve/veya açıklayacağız.  6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu kapsamındaki haklarınızı öğrenmek için lütfen bu uygulamadaki paylaştığımız  “Aydınlatma Metni”ni okuyunuz.

Web sitemizde bulunan İletişim Formu ile sadece kendinize ait verileri paylaşmanızı bekliyoruz. Eğer aracı olarak veya başka bir suretle üçüncü kişiler adına hareket ediyorsanız veya bize üçüncü kişilerle ilgili (örneğin bir aile ferdiniz) bilgi veriyorsanız, bu durum, söz konusu üçüncü kişinin yetkili temsilcisi veya aracısı olma yükümlülüğünü üstlendiğiniz ve söz konusu üçüncü kişiden bizim onlara ait bilgiyi toplamamız, işleme tabi tutmamız, kullanmamız ve açıklamamız için gerekli tüm izinleri aldığınız anlamına gelir. Üçüncü kişiye ait bilgileri sizden elde ettiğimiz için, üçüncü kişiye bu Gizlilik Politikasında yer alan bütün hususları aktarmak, tercihen söz konusu üçüncü kişiye bu beyanın bir kopyasını temin etmek veya bu şahısları web sitemize yönlendirmek sizin sorumluluğunuzdur.

   Ç.  ÇOCUKLARIN MAHREMİYETİNİN KORUNMASI

Şirket, özellikle çevrimiçi ( online) ortamda çocukların mahremiyetinin korunmasının öneminin bilincindedir. Web sitesi her ne kadar bilinçli olarak 18 yaşından küçük çocuklara yönelik olarak tasarlanmamışsa da, çocuklarla ilgili bilgilerin, sizin adınıza verdiğimiz hizmetlerin ifası amacıyla toplanması ve saklanması gerekli olabilmektedir.

Ancak 18 yaşından küçük çocuklara ait bilgilerin asla bilerek toplanmaması ve saklanmaması prensiplerimiz arasında yer almaktadır.

  1. BİLGİLERİN NASIL KULLANILACAĞI

Bu web sitesi üzerinden ve diğer şekillerde topladığımız, Kişisel Verileri aşağıdaki amaçlarla işleme tabi tutup kullanabiliriz:

  • Web sitesinin yönetimi amacıyla;
  • İnsan Kaynakları süreçlerimizin yürütülmesi amacıyla;
  • Yazılım ve donanım satış süreçlerinin yürütülmesi amacıyla;
  • Kayıtlarımızı ve veri tabanımızı güncelleştirmek amacıyla;
  • Size verdiğimiz hizmetlerin kişiselleştirilme özelliklerini geliştirmek ve sizinle veya bize bilgilerini ilettiğiniz üçüncü kişilerle ilgili bilgileri saklamak amacıyla.
  • Topladığımız verileri denetim, uyum ve hukuki eylemleri gerçekleştirmek amacıyla
  1. KİŞİSEL VERİLERİN KORUNMASI

Kişisel Verileriniz, bu Gizlilik Politikasında belirtilen durumlar dışında üçüncü kişilere aktarılamayacaktır. Kişisel Verilerinizi, bu verileri işbu Gizlilik Politikasına uygun olarak işlemeyi kabul eden ve Şirket’in yönetiminde söz sahibi olduğu kuruluşlara açıklayabiliriz. Kişisel Veriler ayrıca bu bilgilerin toplanma amacına uygun olarak işlenmek üzere bizim adımıza çalışan üçüncü kişilere devredilebilir. Bu üçüncü kişiler, Kişisel Verileri sadece belirlenen amaçla sınırlı olarak işlemekle ve Kişisel Verilerinizi üçüncü kişilere satmamakla ve  6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu başta olmak üzere kanunların izin verdiği, tarafımızdan talep edilen veya işbu Gizlilik Politikasında belirtilen durumların dışında üçüncü kişilere ifşa etmemekle yükümlüdürler.

Kişisel Veriler, geçerli bir kanunun, mahkeme emrinin veya resmi düzenlemenin gerektirmesi halinde cezai veya hukuki bir soruşturmayı desteklemek için gerekli olması halinde üçüncü bir tarafa ifşa edilebilir.

  1. DİĞER KONULAR

Güvenlik – Bilgisayar ağı, uygulamaları ve veri tabanının güvenli olması ve yetkisiz girişlere ve kullanıma kapalı olması için çalışıyoruz. Bazı Kişisel Verileriniz ile ilgili güvenlik kaygılarınız var ise, lütfen bu bilgileri internet yoluyla göndermeyin. Yalt App hesabınıza erişim belirlediğiniz şifre vasıtasıyla kısıtlanır.

Diğer Web Siteleri – Web sitemiz diğer web sitelerine veya internet kaynaklarına bağlantı verebilir. Bu bağlantılardan birine girdiğinizde başka bir web sitesine veya internet kaynağına geçiş yapmış oluyorsunuz. Bu kaynak, isteğiniz doğrultusunda veya “Cookies” veya diğer teknolojiler aracılığıyla sizden bilgi alabilir. Şirket’in bu web siteler veya internet kaynakları veya bunların bilginizi toplaması, kullanması veya ifşa etmesi ile ilgili bir sorumluluk, yükümlülük veya kontrolü yoktur. Diğer web sitesi ve internet kaynaklarının gizlilik politikalarını gözden geçirmeniz ve bilgilerinizi nasıl toplayıp kullandığı konusunu anlamanız gerekir.

Gizlilik Politikasında Oluşacak Değişiklikler – Şirket, zaman içinde işbu Gizlilik Politikasında değişiklikler yapabilir ve işbu Gizlilik Politikasına eklemelerde bulunabilir. Bu durumda Şirket, web sitesinde güncellenmiş Gizlilik Politikasını paylaşacaktır.

Seçimleriniz ve Haklarınız :

Kendinizle ilgili kişisel verilerin işlenip işlenmediğini öğrenebilmek ve işlenmişse buna ilişkin bilgi almak için bilgi talep etme hakkınız mevcuttur. 6698 Sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu’un 11.maddesi gereğince,

Kişisel verilerinizin işlenme amacına uygun kullanılıp kullanılmadığını öğrenebilir,

Yurt içinde veya yurt dışında kişisel verilerinizin hangi üçüncü kişilere aktarılabileceğini öğrenebilir,

Eksik veya yanlış işlenen kişisel verilerinizin düzeltilmesini, işlemeyi gerektiren sebeplerin ortadan kalkması halinde kişisel verilerinizin silinmesini veya yok edilmesini veya anonim hale getirilmesini isteyebilirsiniz. Bu şekilde yapılan düzeltme, yok etme ve silme işlemlerinin; kişisel verilerinizin aktarıldığı üçüncü kişilere bildirilmesini de talep edebilirsiniz.

Kişisel verilerinizin işlenmesi sonucunda zarara uğramanız halinde zararın giderilmesini isteyebilirsiniz. Gizlilik ve kişisel verilerin korunması konusunda daha fazla bilgi almak istediğiniz takdirde, bu haklarınızı bu Gizlilik Politikasının Hakkımızda ve Şikayetler bölümlerinde yazmakta olan bilgiler vasıtasıyla bize ulaşarak sağlayabilirsiniz.

Şikayetler
 Bu Gizlilik Bildirimi ile ilgili herhangi bir sorunuz veya şikayetiniz olması durumunda veya bu Gizlilik Bildirimi veya yürürlükteki mevzuat uyarınca sahip olduğunuz haklarınızı kullanmak istemeniz durumunda, ‘Hakkımızda ve Bu Politika’ bölümündeki detayları kullanarak veya ………. adresine yazılı olarak başvurarak veya uygulamada yer alan Bize Yazın üzerinden bize ulaşabilirsiniz